Ana SayfaTeknolojiBilgisayarAutocad Nedir Ne İşe Yarar?

Autocad Nedir Ne İşe Yarar?

Autocad Nedir Ne İşe Yarar? Tasarım endüstrisine daha önce maruz kaldıysanız veya girmeyi düşündüyseniz, muhtemelen AutoCAD’i duymuşsunuzdur. Ama tam olarak nedir ve neden bu kadar önemli?

AutoCAD, çok sayıda farklı tasarım süreci için kullanılan bilgisayar destekli bir çizim programıdır . Kullanımı, gerçek hayattaki çizim araçlarının elektronik eşdeğerleriyle çizim etrafında merkezlenir. Eklenen dijital hassasiyet desteği, ölçümler ve hesaplamalar, 3B bileşenler ve veri paylaşımına yardımcı olur.

Başarısının büyük bir kısmı, yazılım tarafından desteklenen tasarım görevlerinin çeşitliliğine bağlanabilir. Bu makalenin geri kalanında, yazılım paketinin en önemli ayrıntılarının yanı sıra birçok kullanımında size yol göstereceğiz.

Autocad Nedir Ne İşe Yarar?

Autocad Nedir Ne İşe Yarar
Autocad Nedir Ne İşe Yarar

AutoCAD nedir?

1980’lerde, ressamların, mimarların ve mühendislerin çizim projelerine nasıl yaklaştığını basitleştirmekle ilgilenen bir grup mühendis, beyin fırtınası yaptı ve 70’lerde popüler olan zorlu CAD süreçlerini iyileştirme fikrini ortaya attı.

Bunu yapmak için, dahili grafik denetleyicileri, tasarımcıların ön uçta basitçe diyagramlar çizmesine olanak tanıyan mikrobilgisayarlara entegre edildi ve dahili grafik denetleyicileri bu diyagramları arka uçtan kopyaladı. Ve sonraki yıllarda, bu yenilikçi süreç tasarım dünyasında devrim yaratacaktı.

Basit bir deyişle, AutoCAD bir bilgisayar yardımıyla 2 boyutlu ve 3 boyutlu modellerin taslağını çıkarmak için kullanılan ticari bir yazılım uygulamasıdır . Bu açıklama AutoCAD’in ne için kullanıldığına dair her şeyi kapsayan bir açıklama sağlasa da, kullanımlarını yazılımın bilindiği özel birimlere ayırmaz. Bu nedenle, CAD yazılımından yararlanmanın 5 pratik yolunu özetleyeceğim.

AutoCAD Ne İşe Yarar?

Autocad Ne İşe Yarar
Autocad Ne İşe Yarar

AutoCAD, Otomatik Bilgisayar Destekli Tasarım anlamına gelir.

Mimari planlama aracı.

AutoCAD, kullanıcılarına yerleşik tasarım düzenleriyle birlikte gelen sezgisel bir kullanıcı arabirimi sağlar. Bu düzenler, mimari planlama ve bina inşaatı için özel olarak tasarlanmış çok sayıda şablon içerir.

Bu nedenle, yeterli AutoCAD bilgisine sahip olan herkes, inşaat amaçlı mimari planlar tasarlamayı veya gerçek zamanlı olarak kopyalanacak yapıları inşa etmeyi içeren projeleri üstlenebilir .

AutoCAD’in daha yeni sürümleri, mimarlara ve inşaatçılara bir binanın bileşenlerini analiz etmek ve sanal olarak tasarlanmış bir binanın her destek yapısının stres ve yük seviyelerini gidermek için gereken analitik araçları da sağlar.

Bu, AutoCAD ile bir mimari plan oluşturabileceğiniz, bir bina tasarlayabileceğiniz ve binanın kapasitesini ve güçlü yönlerini fiziksel bir sahada kopyalamadan önce bilmek için özel analizler yapabileceğiniz anlamına gelir.

Mühendislik Çizim Aracı.

Mühendislik bileşenlerinin çizimi, altyapı tasarımları ve HVAC sistemlerinin analizi, çoğu mühendislik – İnşaat, Makine, Sistemler ve Elektrik mühendisliği – alanlarında önemli bir rol oynar. İnsan hatalarını en aza indirirken bunu yapmak için bilgisayar destekli bir tasarım uygulamasının kullanılması önerilir.

AutoCAD, önerilen tasarım yazılımı uygulamalarından biridir çünkü bu nişlerdeki profesyonellere , mühendislik fikirlerini ihtiyaç duydukları doğrulukla hayata geçirmek için kullanılabilecek benzersiz çizim araçları sağlar .

Bu nedenle AutoCAD, mekanik bileşenleri tasarlamak, elektrik ve boru sistemlerini analiz etmek ve ortaya çıkabilecek tasarım sorunlarını çözmek için bir yazılım görevi görür.

Grafik Tasarım Aracı.

Bilgisayar destekli tasarım topluluğunda tartışmasız daha gelişmiş grafik tasarım araçları bulunsa da, AutoCAD’in kullanıcılarına mimari alanlar planlamasına, bunların haritasını çıkarmasına ve mevcut alandan yararlanmasına olanak tanıyan doğuştan gelen özellikleri, onu kullanılabilecek zorlu bir tasarım aracı haline getirir.

ihtiyaç duyulduğunda 3D Max, Maya ve diğer tasarım / animasyon araçlarıyla aynı anda.

AutoCAD, animasyon projelerine yardımcı olmak için arayüzünden diğer gelişmiş CAD uygulamalarına aktarılabilen DWG ve DXF dosyalarının kullanımını destekler . Bu, bir animatör veya grafik tasarımcı olarak, artık gelişmiş modelleme uygulamalarında daha fazla tasarım eklemesi için dışa aktarılabilen bina yapıları ve mimari planlar oluşturmak için AutoCAD’den yararlanabileceğiniz anlamına gelir.

3D Baskı Aracı.

İçin 3D baskılı nesne oluşturmak , bireysel bu üç süreçlerin geçmelidir; nesneyi seçin, seçilen nesnenin sanal bir 3B temsilini alın ve ardından 3B yazdırma işlemini gerçekleştirmek için 3B yazıcıya bu prototipi besleyin .

3D baskı sürecinden, bir model tasarım aracının veya yazılımının kesinlikle oynayacak bir rolü olduğu ve işte burada AutoCAD’in devreye girdiği açıktır. AutoCAD ile, 3D baskı meraklıları, kendi çalışma alanında konuşulan 3D modeller oluşturabilirler. 3D baskı sürecinde kullanın.

AutoCAD ayrıca, modellerinizi arayüzünde tasarlayabilir ve tasarımlarınızı çoğu 3B yazıcı ve dilimleme yazılımının çalıştığı tercih edilen ‘.stl’ formatında dışa aktarabilir, dosya uyumluluğunun sizin için sorun olmamasını sağlar.

Moda Endüstrisinde.

Takmaktan veya seyretmekten zevk aldığınız her pırlanta, parlayan taş veya mücevherin tasarım deseninin tesadüfen değil, dikkatli tasarım düşünceleri ve planlarından kaynaklandığını anlamak önemlidir. AutoCAD, neredeyse seçtiğiniz her şeyi taslak haline getirmek ve tasarlamak için gerekli araçlarla birlikte gelen tasarım yazılımıdır ve belirli moda öğelerinin tasarımı da bir istisna değildir.

Bu CAD yazılımı ve sezgisel arayüz, sekizgenler, tetrahedronlar ve sizin veya benim bilmediğimiz daha birçok şekilden oluşan karmaşık şekiller tasarlamanın getirdiği karmaşıklıkları ortadan kaldırır.

Endüstriyel Tasarım Aracı.

Her imalat ve sanayi kuruluşunun amacı, herhangi bir ürünün üretiminde tahakkuk eden maliyeti karşılamaya yetecek kadar para kazanmaktır ve AutoCAD bu maliyeti birçok yönden düşürmeye yardımcı olur. Sanayiciler , CAD arayüzünün kullanımıyla neredeyse her nesnenin çalışma prototiplerini tasarlayabilir ve tasarım sürecinde işlevselliğini test edebilir.

AutoCAD, hem ilk prototipi tasarlamak hem de fiilen üretime para yatırma ihtiyacı ortaya çıkmadan önce ergonomisini ayarlamak için araçlar sağlar.

[affiliate_news id=”3789″]

Konu ile ilgili soru ve görüşlerinizi bizlere yorum bölümünden bildirin.

Güncel Teknoloji, Eğlence, Medya, Yaşam, İnternet dünyasında hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler almak için. Bizi Facebook Twitterİnstagram ,Youtube ,Üzerinden Takip Edebilirsiniz.

Muratefeniz
Muratefeniz
Larimza; Teknoloji, Eğlence, Medya, Yaşam, İnternet dünyasında hayatınızı kolaylaştıracak bilgiler verir ve sizlere rehberlik eder.

İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz




Sosyal Medyada Biz

38BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
2TakipçilerTakip Et
2TakipçilerTakip Et

Son Paylaşılanlar